Λίγη Ζωή, της Hanya Yanagihara

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

 

Καιρό έχω να σας προτείνω βιβλίο. Το "Λίγη Ζωή" της Hanya Yanagihara ήταν ένα από τα θερινά αναγνώσματα, κι ένα από τα βιβλία που με προβλημάτισαν καθώς δεν μπορούσα από την αρχή να καταλάβω αν μου αρέσει αυτό που διαβάζω ή αν το διαβάζω μόνο και μόνο για να μάθω το τέλος.
Μέχρι τη μέση σχεδόν (είναι και μεγάλο το άτιμο, 890 σελίδες) είχα νεύρα με την συγγραφέα. Πολλά τα ονόματα και τα τοπωνύμια που μου ζητούσε να θυμηθώ. Κι η γραφή της κυλούσε βασανιστικά αργά...
Όταν, επιτέλους, αποφάσισε να εστιάσει στον κεντρικό ήρωα τότε το βιβλίο μου αποκάλυψε το μεγαλείο του. Από εκεί και μετά άξιζε η κάθε λέξη που διάβαζα.
Σπαρακτικό, σοκαριστικό, γλυκόπικρο. Η ιστορία μιας ψυχής που έχει περάσει μέσα από την επίγεια κόλαση. Παιδική κακοποίηση, σεξουαλική, σωματική και ψυχολογικη βία, κι η αγάπη να αιωρείται ως άλλη ουτοπία.
Άξιζε η ανάγνωσή του, όσο συναισθηματικά φορτισμένη κι αν ήταν. Να το διαβάσετε, σας το προτείνω. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις @metaixmiobooks σε μετάφραση της Μαρίας Ξυλούρη και παρότι ανήκει στην Κουήρ λογοτεχνία, αγγίζει τους πάντες.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήνοντας εδώ το σχόλιό σας, μην ξεχνάτε να είστε ευγενείς!