Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ - Η θεατρική παράσταση και το βιβλίο -

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

 


Εάν σας αρέσει το θέατρο αλλά και τα βιβλία του Ζαν Ζενέ, σας έχω τη λύση:

Ένα βιβλίο που συνοδεύει μία θεατρική παράσταση, αυτό είναι το "Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ".
Μία αλληγορία για τη φύση του ανθρώπου και τον σύγχρονο δυτικό κόσμο μέσα από την ποιητική γλώσσα και το βρόμικο χιούμορ του Ζαν Ζενέ.
Το κείμενο, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και η μουσική επιμέλεια είναι του Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Η παράσταση, που μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, πλατείας Ομονοίας 18, από την ομάδα Contratiempo, είναι εμπνευσμένη από το Μπαλκόνι του Ζαν Ζενέ.
Από 8 Απριλίου έως 21 Μαΐου 2022.
Το θεατρικό σε έντυπη μορφή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Από το οπισθόφυλλο:

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία.
Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον.

2 σχόλια

  1. Πάνω που είχα γράψει ολόκληρο σχόλιο, έγινε κάτι (εκνευριστικό) μαγικό, και μου σβήστηκε.. Σου έγραφα ότι θέλω πολύ να δω αυτό το έργο, το οποίο δεν είχα προσέξει, αν και ψάχνω τα θεατρικά αρκετά συχνά. Μακάρι να ήσουν εδώ να πηγαίναμε μαζί! Αν το δω, θα σου γράψω εντυπώσεις. Πολλά φιλιά! 🌼🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, μακάρι να ήμουν εκεί να πηγαίναμε μαζί... Πόσο μου λείπουν τα θέατρα της Αθήνας, δεν φαντάζεσαι... Να πας! Να έχεις να μου διηγείσαι μετά! Φιλιά πολλά! Καλημέρα!

      Διαγραφή

Αφήνοντας εδώ το σχόλιό σας, μην ξεχνάτε να είστε ευγενείς!